Hoe wordt hr glas geclassificeerd

HR glas is beschikbaar in diverse soorten. De classificatie van HR glas is afhankelijk van de isolatiewaarde van het glas. De kosten voor HR++ glas zijn hoger dan die voor standaard dubbelglas.

Hoe kan ik HR glas aan de buitenkant herkennen?

Bij het bepalen van de soort glas is de isolatiewaarde van belang. De isolatiewaarde wordt vastgesteld aan de hand van de hoeveelheid warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenzijde van het glas. Bij renovaties of nieuwbouwprojecten geldt er een eis van de gemeente dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

HR glas heeft een isolatiewaarde groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K en is gevuld met droge lucht in de spouw. Bij HR+ glas is de isolatiewaarde tussen 1,2 en 1,6 W/m²K, met een spouwvulling van argon/krypton. Met een isolatiewaarde tussen 0,9 en 1,2 W/m²K heeft HR++ glas edelgas als spouwvulling.

Als het gaat om glaswerk, is HR++ glas eigenlijk de norm. HR en HR+ glas wordt momenteel voornamelijk toegepast voor het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Daarom komt dit type glas steeds vaker voor.

Hoe kunt u eenvoudig het type glas achterhalen?

Het is vaak moeilijk te zien welk type glas er is wanneer je buiten een woning staat. Meestal staat er informatie over het type glas in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken, kunt u ontdekken welk type HR glas er is.

Het is mogelijk om met behulp van een lucifer te zien welke glassoort er is gebruikt. Door een lucifer aan te steken kunt u recht voor het raam kijken en daarna schuin op het glas. Als de vlammetjes in het spiegelbeeld dezelfde kleur hebben, is er sprake van dubbelglas.

Als het middelste vlammetje iets anders van kleur is, dan is het HR++ glas. De reden hiervoor is dat er bij dit glastype een isolerende folie tussen de glasplaten zit. Dit kan niet worden gezien met het blote oog, maar kan worden ontdekt met behulp van deze techniek.

Snel een medewerker spreken? Bel 073 204 5847

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Verduurzaam uw huis en verlaag uw energierekening met nieuwe beglazing
> Zorg voor een goed onderhoud van uw beglazing
> Praktische tips om beslagen beglazing aan de binnenkant van uw woning te voorkomen